Delta verplettert Drachten in tweekamp

TWEEKAMP 2016       DRACHTEN   -   DELTA IMPULS HEERENVEEN

Op 29 april was het weer zover. Ter afsluiting van de voorjaarscompetitie werd op uitnodiging van Drachten onze inmiddels traditionele tweekamp gehouden. 

SELECTIE PERIKELEN

Bij het samenstellen van de selecties van beide verenigingen wordt altijd in het achterhoofd gehouden dat op basis van Fair Play gezocht wordt naar wat evenwicht in speelsterkte.

Zo mag Delta van elk van hun teams 2 man opstellen, maar daar het eerste team inmiddels erg hoog speelt besloot hun selectie leider van het 1e,Jan Zuur, Sander te vervangen door Wadse, de nieuwe aanwinst die nog moet losbranden in de ND 1.Sander was daar niet blij mee als man van het eerste uur bij de tweekampen. Drachten mag het sterkst mogelijke 1e team opstellen. De tweede teams op basis van de derdeklasse spelers en de derde teams op basis van 4e en 5e klasse niveau. Beide verenigingen leverden mij een passende selectie en de uitnodigingen werden verzonden.

DONKERE WOLKEN

De inkt van deze uitnodigingen was nog niet opgedroogd of tot mijn verbijstering kwam elke 24 uur een wijziging door. Wadse geblesseerd=Sander in het team. Bij Drachten : Lutzen (sterkste 3e klasser) kan niet spelen. Jornert ziek op bed (sterkste Drachtenaar bij vorige tweekamp) weg uit 1e team. Rianne moest opschuiven naar 2e team, een aderlating van team 3.

Al deze mutaties vielen in het nadeel uit van Drachten……………………………WAT GAAT DIT WORDEN?.

 

START VAN DE TWEEKAMP;

Zo werd de tweekamp gestart met de volgende opstellingen:

DRACHTEN:  DELTA IMPULS
Team 1 Team 2 Team 3 Team1 Team 2 Team 3
Wolfert  Hillebrand Lange Jan Arnoud Joost Anne
Uilke Nedjo Jan Beekhuizen Sander Veldhuis Wieger
Milo Benjamin Joran Jan(Zuur) Kevin Peter
Rene Rianne Durk Reino Ooms Sjoerd

Voor het eerst de jeugd aanwezig met Joran, Benjamin en Kevin, de niet competitie spelers: Jan Beekhuizen, Durk en Wieger en de vaste tweekampenman Jaap stond op de reserve stand.

DE  EERSTE TEAMS:
Gingen in 1e instantie gelijk op met een sterk spelende Uilke, die Jan verschalkte en samen met Milo Sander en Jan het dubbel afsnoepten.
RONDE 1 Drachten-Delta 9-9
In 2e ronde de eerste klap. Wolfert en Uilke konden maar net Jan en Reino van het lijf houden. De rest nagenoeg volle winst voor Delta
RONDE 2 Drachten-Delta 5-13.
In 3e ronde redde Milo de eer met een goede winst op Jan. Arnoud en Sander bleken niet te bespelen.
RONDE 3 Drachten-Delta 4-14.
In de 4e ronde wederom Milo op winst tegen Reino en Uilke haalde op karakter het huzarenstukje uit Arnoud een punt af te snoepen. René kwam niet los en moest ook de eer aan Jan laten.
RONDE 4 Drachten-Delta 3-9.

DE TWEEDE TEAMS:
Delta deelde direct een klap uit. Sterk dubbelspel en Ooms pakte na een ruim verloren 1e game toch de winst tegen Hillebrand. Kevin ondervond de kracht van Nedjo, maar Benjamin ging onderuit tegen Veldhuis.
RONDE 1 Drachten-Delta 4-14
In de 2e ronde kwam er evenwicht. Benjamin hervond zichzelf met winst op die sterke Joost en met Hillebrand ook het dubbel op Joost en Kevin. Rianne speelde sterk met een punt op Veldhuis en met Nedjo het dubbel op Veldhuis en Ooms. Kevin sterk, Hillebrand moest 1-2 verlies toestaan.
RONDE 2 Drachten-Delta 9-9
RONDE 3 ook wat dichter bij elkaar. Hillebrand en Nedjo de dubbel op Joost en Veldhuis, maar Joost winst op Hillebrand. Benjamin ongelooflijk sterk tegen Kevin een absoluut gewonnen jeugdfinale. Ooms en Kevin echter namen revanche in de dubbel.
RONDE 3 Drachten-Delta 7-11.
RONDE 4 Benjamin wederom sterk, winst op Ooms met 2-1.Rianne een goed punt tegen Kevin.
De rest nipte winst voor Delta.
RONDE 4 Drachten-Delta 5-7

DE DERDE TEAMS
Gelijk op in de 1e ronde. Beekhuizen twee keer sterk-dubbel met Joran winst op Peter en Wieger en enkel winst op Peter. Lange Jan en Anne direct op volle winst.
RONDE 1 Drachten-Delta 9-9
RONDE 2,au,au,au.Peter verslaat Lange Jan en alleen Beekhuizen weet de eer te redden met 3-0 op Sjoerd. Heerenveen slaat een slag.
RONDE 2 Drachten-Delta 4-14
Het bleef au, au, au. Wederom Beekhuizen wel op winst tegen Wieger, maar de dubbels waren voor Delta de ervaring ging een woordje meespreken.
RONDE 3 Drachten-Delta 4-14
In 4e ronde won Durk knap van Peter en Joran even knap van Sjoerd, dus licht herstel maar Wieger voluit tegen Lange Jan en Anne volle winst op de tot dan toe toch sterk spelende Beekhuizen.
RONDE 4 Drachten-Delta 4-8 

Op basis van de behaalde resultaten werden nu de spelers ingedeeld voor de finale rondes maar de tweekamp was inmiddels in zwaar weer terecht gekomen voor Drachten, zij stevenden af op fors verlies, er ontbraken lichtpuntjes voor een wederopstanding (zeg Paas gedachte).
We lieten dan ook maar het score bord voor wat het was, dat gaat niet meer inspireren………………..
De nummers 1 van de teams spelen voor goud en zilver en de nummers 3 mogen om brons spelen.

FINALE RONDES EERSTE TEAMS
Milo en René volle dubbelwinst op Reino en Jan. Arnoud en Sander de D dubbelkampioen van Friesland ook volle winst met 1 hele krappe 11-13 game.
MILO tegen Reino 0-1 achter maar kantelde de wedstrijd en sleepte de BRONZEN beker in de wacht.
René besloot met een sterke wedstrijd tegen Jan echter met nipt verlies. Deze tweekamp voor de leeuwen gegooid gaf toch nog een prijsje als troost. Poedelen met een slakkenbeeldje, een jaar lang verplicht op de schoorsteen.
UILKE leverde een wereld prestatie en met verdiend ZILVER DE BESTE MAN VAN DRACHTEN
SANDER MET GOUD DE STERKSTE MAN CVAN DEZE TWEEKAMP. Arnoud –verliest maar 1 pot in de Noordelijke 1e divisie- zat tandenknarsend in de kleedkamer. Dit kan toch niet waar zijn?
EIND RONDES: Drachten-Delta 7-8

FINALE RONDES TWEEDE TEAM
Nedjo en Benjamin winst tegen de sterke Joost en Veldhuis. Kevin en Ooms dompelde het team vader en dochter Komrij in rouw. In een loeispannende kamp snoepte HILLEBRAND HET BRONS af van Ooms (15-13 laatste game) Rianne moest nog eenmaal vrouwmoedig buigen voor Kevin ook zij ging voor het slakkenbeest. De altijd taaie NEDJO overwon in een spannende finale en werd het GOUDHAANTJE tegen de ZILVEREN VELDHUIS. Benjamin en Joost werden nipt tweede in hun team en met een 2-1 winst (helaas zonder prijs) sloot Benjamin een ijzersterke tweekamp af. Deze jeugd- kampioen is direct derde klas waardig. Joost verlaat Delta en Noord Nederland alle goeds voor deze sportman.
EIND RONDES: Drachten-Delta 8-10

FINALE RONDES DERDE TEAMS
Anne en Wieger de baas over Beekhuizen en Lange Jan en the good old Peter en Sjoerd gaven Joran en Durk geen kans. PETER besloot een goede tweekamp met BRONS tegen Joran die wel gevochten had als een leeuw(11-13 en 10-12). Durk mocht als recreant de laatste slak als herinnering mee naar huis nemen. Sjoerd was hem de baas. De sterke BEEKHUIZEN verloor nipt van taaie tijger ANNE. Daarmee waren ZILVER EN GOUD op hun plek. Wieger versloeg de taaie Lange Jan en kon ook terug zien op een goed optreden.
EIND RONDES: Drachten-Delta 4-14

Met een absolute ongehoorde 86-166 zege mocht voorzitter Jan Zuur en Kevin de BEKERWINST 2016 voor Delta Impuls Heerenveen tonen aan de fotografe. De eerste slag was geslagen. 

Christine kreeg als pechvogelprijs (er wel zijn maar niet kunnen spelen) een bosje bloemen en Jaap dankte de tweekampleider met zijn vrouw met eveneens bloemen en een heerlijke fles wijn.

Hopelijk in 2017 Drachten weer tot de tanden gewapend, let op mijn woorden zij komen terug…………

Allen een goede zomerstop toegewenst,

Johan Ooms

De foto’s van dit sportieve evenement zijn te vinden op http://myalbum.com/album/mVBwoIowIDy4

Belangrijk om te weten!
De thuis-competitie begint voortaan om 19:45. De teams die kantinedienst hebben moeten bij Jaap de sleutel halen om 18:45

Let op:
4x gratis meespelen
 

 
gymzaal Gauke Boelensstraat 1, 9203 RJ Drachten (telefoon zaal: 06 - 27 23 50 92)   KvK: 40002436   copyright © tafeltennisvereniging Drachten